Direktlänk till inlägg 11 maj 2009

Alice - godkänd anlagsprov i vallning!

Av Lisbeth - 11 maj 2009 12:04

Trevliga nyheter: SV-07 Gatefields Good Ol'Days (barnbarn till TJH SUCH Gatefields Git Gay) har avlagt godk anlagsprov i vallning. Kul! Så här skrev domaren enl protokoll: "Trevlig koncentrerad hund. Arbetsam. Lycka till med vidare träning." Snittpoäng 4.
Alice som hon kallas är tre år gammal och tränar även rally-lydnad. Hon har gjort ett MH som resulterade i sk "Hög Boldness" (Svartberg/SCK), en av 13(enl tidigare uppgift, kan ha ändratas nu) i rasen som lyckades med den bedriften 2008.



Dessutom Svensk Vinnare och innehavare av två svenska CERT, vunna på totalt tre försök. En klart hyfsad hund, A-höfter dessutom.



Alice har haft en kull valpar, i augusti 2008 födde hon NIO valpar, en utmärkt mor på alla sätt. Tre valpar är utställda i valpklass med resultaten 3 BIR och en BIS-2 valp, tackar valpköpare för det!



En sådan hund är det bara att jubla över att få äga, konstaterar stolt uppfödare Marianne Hansson.Colliebloggen gratulerar till en fin hund och strålande resultat på alla plan!



 
 
Ingen bild

Maud med sockertopparna

11 maj 2009 12:22

GRATTIS! Jag bara ryyysser så stå pälsen reser sig ..:0) Grattis Marianne.

 
Ann-Kristin

Ann-Kristin

11 maj 2009 14:30

GRATTIS Marianne så roligt att höra att det gått så bra med dina vallande collies.

http://www.cantera.info.se

 
Anita

Anita

11 maj 2009 15:50

Grattis Marianne! Du har verkligen duktiga hundar när det gäller vallning men sen är du ju duktig själv och har en bra lärare :-)Jag är stolt som fått använda din vackra Felix till min Glittra och jag hoppas på duktiga valpar efter honom!

En riktigt stor kram och än en gång grattis!!

http://www.spireans.se

 
Kajsa

Kajsa

11 maj 2009 15:55

Åh vad roligt! Bra att visa att collien har kvar sina ursprungliga egenskaper. Grattis!

Kajsa

http://www.cliffvoodoo.blogg.se

 
Ingen bild

Eva

11 maj 2009 16:14

Grattis Marianne!Jätteroligt när man får se vad en "riktig" collie kan,jag blir alldeles varm ändå ner i tårna.

 
Ingen bild

tant Karin

11 maj 2009 16:47

Tänk vad bra det är med riktigt rastypiska collies! Hurra Marianne och grattis till din fina uppfödning av riktigt klassiska collies.Sådan här gör mig så glad!Dessutom meriterad i det som collien ju är skapad för, vallningen. Förutom hon är otroligt vacker är hon en fin avelstik.Snacka om brains and beauty!

Det finns trots allt stort hopp om rasen, bara vi kan få tyst på akwardianerna.Men som jag har läst här så börjar de ju själv att arbeta för sin egen nedmontering... tänk bara att använda en annans talarkort på SBK kongressen...och det var inte vem som helst som gjorde bort sig, utan en av de s.k höjdarna i rasklubben. Hur mycket mer kan man göra bort sig i offenrtligt hundsammanhang? Inför hela församlingen inklusive journalister för såväl Brukshunden som Hundsport.Vi tackar för det, mer sådant och vi slipper kanske att höra dem i vidare kretsar... de tar förhoppningsvis ut sig själva...Vi skönjer nog snart soluppgången :-)

 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

11 maj 2009 17:04

Utmärkt exempel på en collie -klok, vacker och arbetsam. Grattis Marianne! Jätteroligt att läsa om.

http://collieforever.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 25 februari 2010 16:24


Nytt collierelaterat på http://ulvus.bloggplatsen.se/

Av Lisbeth - 5 januari 2010 22:12


   ... med underbar collie... Ingledene She Bounds To Love 2 certifikat  11 månader! ...

Av Lisbeth - 4 januari 2010 13:22

.. ang nedanstående inlägg. Collie har tillhört SBK sedan 1942.. Den 28 maj 1967 samlades collieintresserade i Dalsjöfors hemma hos Anna-Lisa och Bertil Risinger för att diskutera bildandet av en collieförening. Närvarande: Brita Rosengren, Arne Jons...

Av Lisbeth - 3 januari 2010 10:12


Ur historikens djup framkommer frågan om collies specialklubbstillhörighet (liksom flera andra SBK-rasers; schäfer, dobermann...) Den har varit på tapeten flera gånger under årens lopp. Bl.a. årsmötet 1980 då frågan lite diffust bordlades och utmy...

Av Lisbeth - 28 december 2009 13:47


     ... och särskilt då jag...   Den här 6-veckors obetalbart söta och vädjande collietösen är uppfödd hos kennel Seabound' s och heter passande nog Seabound' s Love Love Love... Man blir helt förbi av hjärtenupenhet! Och stamtavlan innehåll...

Skapa flashcards