Direktlänk till inlägg 13 maj 2009

Respekt

Av Lisbeth - 13 maj 2009 06:43

INT N& DKCH WW-90 STEADLYN SHOW STOPPER .








Top Collie i Italien -90








BIS vinnare i Norge, Italien, Schweitz på deras stora colliespecial.








Han föddes upp under prefix Steadlyn som Mia och Anja hade ihop t o m -89, då Mia flyttade till Italien. Därefter tog Anja prefixet Steadwyn och fortsatte här hemma med deras gemensamma linjer.








Han har givit massor underbara avkommor och hans blod lever vidare på kennlar över hela världen.








Med Steadwyn prefix har Anja fött upp 12 INT CH och den 13:e är på gång. Med Steadlyn innan Mia flyttade fick man 10 INTCH = 22 st nu. Jag är säker på att ingen annan colliekennel ligger ens i närheten.

















Otaliga Nationella Champions och vinnare, flera Korade, flera godkända i Finsk MT, bl.a i Finland har ett par blivit FM i lydnad och agility. Viltspårchampion i Sverige.








Den bästa AIK hunden att söka bengaliska eldar på Råsunda, vars son är den första certifierade epileptiker hunden i Europa.








Massor som servicehundar i vardagen i Sverige och ute i Europa. Tyvärr syns deras meriter inte på avelsdata.








Det här är EN fantastisk oförglömlig hund av många från samma kennel som gjort sitt avtryck i collierasen för evärdeliga tider, ett uppfödarrresultat som inger respekt och borde ge credit till Sverige och rendera upphovspersonerna kennelklubbens högsta utmärkelse. Men det här är Sverige som bara svenska krusbär har och vad händer här? Jo, istället får man känna sig uthängd och utpekad som "storproducent" - ja det hinner ju bli några valpkullar på 32 år! - i Nordens största hundtidningen och detta av en människa som aldrig själv åstadkommit något minnesvärt inom kynologin eller ens ett enda eget att visa upp!

Nu får det fanimej vara nog! Har man inte rätt att kräva respekt för raskunskap och mångårig erfarenhet? Plus det där lättdefinierbara som kallas fingerspitzgefühl utan vilket ingen uppfödare aldrig blir annat än valpproducent...








Hur kunde detta ske?






***






Jo den i alla avseenden enastående norrlandskenneln är nämligen i gott sällskap. Så här skriver en kommentar i Ulvusbloggen:






"Ang debattartikel i Hunsdsport.






Nu framstår debattören om möjligt ännu mer humoristisk och roande. Jag ser framför mig ett ånglok som pustar iväg från stationen... Vinkande med vita näsdukar och förvånat mumlande "men jag har ju biljett" står några av nordiska eliten av collieuppfödare!






Vad vill debattören? Tala om att uppfödare som fött upp många KORADE, Tjänstehundar, LP hundar, S VCH, SM vinnare och mängder av CERT o CACIB-vinnande collie, mängder av Championhundar i olika länder i nästan hela världen inte platsar bland uppfödarna längre? Uppfödare som tävlat bruksprov med sina hundar, t o m skydds, utbildat tjänstehundar, utbildat sig inom kynologin, förlöst ett antal valpkullar på plats, planerade valpkullar givetvis, osv. De platsar inte länge! Prioritering av okunniga icke närvarande uppfödare som inte har förmågan att se helheten, "Brain and Beauty" hyllas. Snacka om att skämma ut rasen och rasklubben, en uteslutning ur alla klubbar vore väl att rekommendera. För det finns väl ingen inom vare sig SKK, SBK eller SCK som vill stå upp bakom denna debattör och visa sin totala nonchalans och okunnighet? Men roande är denne debattör onekligen och visst bidrar hon till en ökad sammanhållning bland uppfödare, det måste hon ha credit för.













Det verkar som om debattören önskar ändra colliens mentalitet? Som man umgås blir man sägs det i ett uttryck som ofta stämmer mycket bra.






av Crocks den 8 maj 2009 kl 20:08"






***






Varför engagerar jag mig i detta? Jo för även den senaste artikeln i HS är ett generalangrepp på allt vad Yours Truly ägnat 50 år av livet till. Artikelförfattaren levererar nämligen inga lösningar eller förslag, bara tröga ordmassor och bastanta moralkakor. Vederbörande stöttar sig enbart på agronomers slutsatser - iofs respektabla, men kanske inte i alla avseende per automatik överförbara på hundavel - och vetenskapliga spekulationer. Husdjursgenetik hämtad från lantbrukets djur skall tillämpas där slutprodukten är avsedd att konsumeras. Våra hundar ska vi ju inte äta upp utan leva med. Om inte resultaten från de angripna uppfödarna räknas - vad är det då som räknas?






Är vi alla grundlurade? Vi som tillbringar livet med hundar och uppfödning och som försörjer hela kennelorganisationen med våra medlems-, tävlings- och registreringsavgifter. Vilka äro vi - nyttiga idioter?





Jag förutsätter att man från centralt håll inom SKK en gång för alla klargör att de resultat och meriter som skickliga collieuppfödare kämpat väl för och ägnat sin livstid och hängivelse åt, faktiskt räknas på allvar och inte bara i honnörsbordens middagstal.


Nån djefla ordning får det väl lov att vara i en Kennelklubb!

 
 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

13 maj 2009 07:34

Hur kunde detta ske? Avundsjukan blev för stor!!

http://collieforever.blogg.se

 
Anita

Anita

13 maj 2009 07:55

Avundsjukan är en grogrund som är fruktansvärt. Anja har underbara hundar som inte är rädd av sig. Varit många gånger på kenneln och inte sett en enda nervös hund hos henne. När man inte har träffat hennes hundar ska man heller inte yppa sig om att dessa hundar är så dåliga och nervösa, i stället bemöda sig att träffa dom och se vad som finns. Mh säger faktiskt inte allt!

http://www.spireans.se

 
Ingen bild

tant Karin

13 maj 2009 09:45

Inte bara avundsjuka, även total okunskap om allt som kan ingå i orden avel och uppfödning, skulle jag vilja mena. Om man själv gör far-dotterparningar och som andra hundhandlare skyller på "att det var inte meningen, jag har haft hanar och tikar ihop och så skedde en olycka", samt menar att sanningen om detta är en lögn,då är man väl såpass okunnig alt felprogrammerad att man borde ha vett att hålla tyst... precis som författaren till svaret skrev. Vissa bobbadillepersoner har inte en personlighet om klarar av självkritik.
Kunniga erfarna uppfödare har ingen chans mot enhundsmobben, som ställer sig i kören dirigerade av en förvirrad akwardian. Det värsta är ju att nu även en av de ledande inom collieklubben har ställt sig upp officiellt och kört ett solo på SBK::s kongress.Måtte SKK ta över rasansvaret för collie så det blir ordning och reda.Det var först i sdamband med SBK kongressen som jag förstod varför en medlem i en rasklubb såsom SCK måste vara tvångsansluten till SBK och därmed betala en ohemul medlems/straffavgift... SBK har inte råd attt låta SKK hantera rasfrågorna, organisationen är alldeles för dyr och det har slösats pengar totalfel..

 
Marketta

Marketta

13 maj 2009 22:21

Håller med dig. Det är verkligen dags att dom börjar visa lite respekt för såna som hållt på länge.

http://colliekompisarna.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Eva

14 maj 2009 00:17

Ja tänk om SKK kunde ta över,men det är väl ett önsketänkande kan jag tro.

 
Anja

Anja

14 maj 2009 00:27

Hej mina vänner.
Det känns nästan genant att det är bla jag bakom
Steadlyn/Steadwyn. Svårt att ta till mig
har det varit under alla år för att det har
gått så bra.
Glömmer aldrig bl a Amsterdams Världsutställning
2002 då jag också fick Världsvinnare.Inte för att min uppfödning vann.Utan all ståhej
med en mur av folk runt omkring en, som "bad och bönade" om en liten kort pratstund.Kamerablixtrar överallt.
Då förstod jag hur bla nyblivna popstjärnor känner sig, ifall berömmelsen inte hunnit gå in i huvudet på dem .
Visst har jag fått uppleva otaliga oförglömliga stunder med mina hundar.Inte
enbart i de stora sammanhangen.Utan i det vardagliga livet med dem om man har ett öppet sinne även för det lilla.
Trots allt känns det fortfarande m e m overkligt att allt detta skulle vara mitt verk.
Visst är jag stolt.Men framförallt tacksam över att ha fått "gåvan" som jag försökt förvalta på bästa sättet. Och i min tur försökt ställa upp för dem som velat ha av mina erfarenheter och stöd.

Vill nämna att det blev 13:e Int Champion på
lilla Stockholm.
Nyss komna Italien nyheter berättade att St.
Nobel Diadem, nyligen unghund återigen i helgen
fått Excellent och Bästa Tik på 2-dagars Int & Nat utst. med sin unga husse. Vilken gång i rad håller jag inte räkningen längre.
Härligt att den 9-veckors valp som jag på Arlanda lämnade i sin husses famn blev allt det som han önskat sig.Inte bara vacker utan härlig till sitt sätt, säger han.Nästa hund, en sobel, vill han ha bara från mig.
Men nu får han nog vänta ett par år till.
Precis som på sin blåa pärlan "Celeste".





http://www.steadwyn.se

 
Carina

Carina

14 maj 2009 09:11

Tycker det är otroligt Ledsamt att läsa i hs om all negativ kritik till uppfödare som istället borde Hyllas för sin otroliga insats för rasen. Det Anja gjort för collierasen är ju helt enastående! Allt detta bråk, vem vinner på det. Inte är det Collien iallafall

http://www.dreamwishes.net

 
Angelita

Angelita

14 maj 2009 11:36

Ja vad ska man säga? Jag är så trött på allt detta skitsnack, och okunnighet och respektlöshet och förnedringar på våra kunniga uppfödare som gjort så mycket för rasen och som är ödmjuka och trevliga att prata med, som man kan vända sig till när man behöver råd och stöd, som avsätter timmar i telefon för sitt stora intresse, som borde lyftas upp på pelare och få pärlor för sitt gedigna arbete under massor av år, som garanterat offrat massa andra saker i livet för kärleken till sin ras. Jag skäms. Jag vill inte stödja en sådan rasklubb eller förknippas med med dessa hundägare. Jag känner ingen glädje elelr stolthet att behöva tillhöra SCK.
Anja, Eva, Ulla B-P mfl ni är värda er vikt i guld. jag är så tacksam att jag har er att vända mig till för att jag ska kunna lära mig ett bra avelsmått...

http://www.baltimoore.se

 
Anja

Anja

14 maj 2009 14:50

Tackar ödmjukt er alla för såna vitsord.
Att ställa upp och ge råd i den mån man har att ge råd, diskutera öppet och ärligt om uppfödning/avel har alltid varit självklart för mig och dom flesta av uppfödarna i det gamla gardet.
De var dom äldre, som i vår början gav oss ovärdelig hjälp, kunskap av sina erfarenheter.Det var Dragonen, Evas mamma Ulla och några till som man vände sig till
i förtroende med sina funderingar.

När jag återigen såg bilden på Show Stopper
strömmade in minnen med honom.
Han var en speciell hund och Collie utan dess like.
Måste få berätta om Världsutställningen-90
i Tjeckosslovakien.
Marko älskade spela fotboll. Därför tog vi med oss hans stora älsklingsboll,
för att hålla hans humör på toppen under den
långa resan och även på utställningen under väntan.
Jag stod med bollen långt borta vid ringside för att inte distrahera hans och Mias koncentration i ringen.
Hjärtat gjorde redan många extra slag när han utsågs till bästa hane. Även tårar trillade ner.
När han också blev BIR, då kastade jag in hans boll in i ringen och Mia släppte
kopplet.
Marko kastade sig över bollen.Med fart utan like dribblade han med framtassarna bollen runt ringen till publikens oerhörda jubel.
Ju mer det skreks,visslades, stampades på läktaren, destå intensivare blev hans spel flera varv runt.T o m i närmaste ringen avbröt domaren sin bedömning för att se. Marko var SHOW STOPPER, bokstavlingen.





http://www,steadwyn.se

 
Ingen bild

Ulf

14 maj 2009 16:10

Artikeln i HS speglar en narcissism av stora mått och att dessutom påstå att "vi är i majoritet" och att "tåget gått" !! Tyvärr är väl de som "är i majoritet" inte talbara eftersom de inte förstår bättre. De framgångar som berörda toppkennlar har uppnått får man inte gratis. Det som inte syns är alla de motgångar och prövningar för att inta tala om hårt arbete som ligger till grund för framgången. Dessutom undrar jag hur många studietimmar som är nedlagda. Kunskap är en nödvändig del i arbetet. Jag kan inte annat än uttrycka min beundran för att de har orkat hålla på så länge som de gjort. Det är ju framgångarna som sporrar.

 
Anita

Anita

14 maj 2009 19:58

Ja du Tant Karin...jag har inte bara 1 hane och inte bara 1 tik hemma och inte har jag tjuvparningar, har man av båda könen så ska man nog titta lite noga på var man sätter hundarna vid löp men har man inte ansvar så blir det lätt en tjuvparning. Tyvärr finns det oansvariga personer som har det så fast dom bara har 1 tik och 1 hane. Eller hur?

http://www.spireans.se

 
Ingen bild

Cocks

15 maj 2009 05:53

SCKs ledning fortsätter Förintelsen av sig själva. Senaste tabben är väl att ordföranden har ringt upp en medlem och bett denne lämna rasklubben? En oansvarig "tjuvparande" medlem? Nej, en av de allra framgångsrikaste uppfödarna!







 
Ingen bild

tant Karin

15 maj 2009 08:15

... Så otroligt intressant. Speciellt med tanke på vad som skedde på SBK kongressen...

 
Ingen bild

Ulf

16 maj 2009 12:48

Kanske tant Karin eller Lisbeth svara på om det är i sin ordning enligt PUL att SCK hänger ut kennlar, med eller utan tillstånd, som följer respektive inte följer klubbens regler.

 
Lisbeth

Lisbeth

16 maj 2009 14:02

Hej Ulf

Som jag tolkar PUL-lagen så är uthängandet av kennlar, med eller utan tillstånd, etc. i strid med lagen. Så här står det Om PUL:


"All slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet" (3 § PuL)

Ett grundläggande begrepp i personuppgiftslagen (PuL) är personuppgift. Ibland händer det att någon missförstår lagen och tror att den bara gäller när man hanterar personnummer. Så är inte fallet. Om man direkt eller indirekt av den registrerade uppgiften kan förstå vem det handlar om är det fråga om en personuppgift. Personnummer är alltid en personuppgift eftersom det är en direkt utpekande identitetsuppgift. Är då ett namn alltid en personuppgift? Nej, det är det inte. Det finns flera som heter t.ex Kristina Blomberg, så om det någonstans registreras bara uppgiften Kristina Blomberg är det troligen ingen personuppgift. Men om man registrerar "Kristina Blomberg som föreläser om PuL och som har företaget PuL-Pedagogen" - ja då är det en personuppgift. Likaså kan initialer vara en personuppgift om man av anslutande uppgifter kan förstå vem det rör sig om. Ett fotografi där någon finns avbildad och som lagras digitalt är också en personuppgift om man kan se vem bilden föreställer.

 

http://www.geocities,com/ulvuskennel

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 25 februari 2010 16:24


Nytt collierelaterat på http://ulvus.bloggplatsen.se/

Av Lisbeth - 5 januari 2010 22:12


   ... med underbar collie... Ingledene She Bounds To Love 2 certifikat  11 månader! ...

Av Lisbeth - 4 januari 2010 13:22

.. ang nedanstående inlägg. Collie har tillhört SBK sedan 1942.. Den 28 maj 1967 samlades collieintresserade i Dalsjöfors hemma hos Anna-Lisa och Bertil Risinger för att diskutera bildandet av en collieförening. Närvarande: Brita Rosengren, Arne Jons...

Av Lisbeth - 3 januari 2010 10:12


Ur historikens djup framkommer frågan om collies specialklubbstillhörighet (liksom flera andra SBK-rasers; schäfer, dobermann...) Den har varit på tapeten flera gånger under årens lopp. Bl.a. årsmötet 1980 då frågan lite diffust bordlades och utmy...

Av Lisbeth - 28 december 2009 13:47


     ... och särskilt då jag...   Den här 6-veckors obetalbart söta och vädjande collietösen är uppfödd hos kennel Seabound' s och heter passande nog Seabound' s Love Love Love... Man blir helt förbi av hjärtenupenhet! Och stamtavlan innehåll...

Skapa flashcards