Direktlänk till inlägg 8 juni 2009

Om collie och pirater och skotten i Sarajevo

Av Lisbeth - 8 juni 2009 07:51

Se där, här är några huvudintressen samlade i en rubrik!Vi börjar med "om" - ett ord som borde vara förbjudet i historiska framställningar. Man kan inte uppehålla sig vid hur det hade gått om inte "om" hade varit varit med. Det är arbete nog att hålla reda på hur det verkligen gått.Collie är collie förstås, men skotten i Sarajevo är naturligtvis inte favoritrasen skotsk terrier utan vad som utlöste det stora kriget. Om inte Princip hade mördat ärkehertigparet i Sarajevo den 28 juni 1914, då hade det väl inte blivit något världskrig?Ja, om inte "om" hade varit med...Liten historielektion:Om inte chauffören Carlo Diviak, missförstått instruktionen och svängt in om ett hörn (vilket han inte skulle ha gjort) och därigenom tvingats backa, då hade Gavriel Princip inte blivit i tillfälle att skjuta mot ärkehertig Frans Ferdinand och dennes gemål. Det hade inte blivit det världskrig det blev, Hitler hade inte blivit Hitler, socialdemokraterna hade i god ordning tagit hand om Tyskland ungefär 1920, kejsar Wilhelm II hade blivit en beskedlig och ofarlig monark, USA hade inte kommit med i världskriget (då det inte funnits något världskrig att komma med i) och med tiden inte hamnat i Vietnam, Ryssland hade kanske reformerats och blivit en effektiv demokrati och...Så här kan man som måttligt reflekterande människa fundera om ordet "om"...Samma sak gäller utgången av EU-valet - hade inte vårens fildelningsdebatt inträffat, så hade inte Piratpartiet bildats, väljarna hade inte känt behov av att revoltera och värna om den personliga integriteten genom att ge politikerna i de stora partierna, socialdemokrater och moderater, en näsknäppa. Piratpartiet hade inte kommit in i EU-parlamentet...Vad kommer collien då in i detta? Colliebloggen har en tid legat i träda, inte beroende på ointresse, utan helt enkelt för att colliefrågan har varit självskötande, nyligen manifesterat på Kennefullmäktige, SKK:s högsta beslutande organ. SKK:s ledning hade underskattat frågans sprängkraft. På annat sätt går det inte att förklara utgången av valen, inte minst den starka symbolfrågan om val av I:e vice ordförande, samt det svala mottagandet till nya riktlinjer för avel, uppfödarstyrning och valphänvisning. Mycket av detta är ordagrant hämtat från motsvarande inom SBK (och Collieklubben). KF hade ingenting emot att SKK satsar miljoner på hundars mentalitet och It-stöd. Men, med tanke på vårens colliedebatt som utspelas inför öppenridå i Hundsport, starka smittoeffekter till alla andra raser befarades. KF drog öronen åt sig. Man ville inte ha mer av samma sort.

 
 
Ingen bild

tant Karin

8 juni 2009 10:48

Vilken otroligt bra analys! Tack för den. Nope SBK kuppen lyckades inte, vilket nog de allra flersta borde vara glada för, om inte OM, så hade ju hunderiet blivit ännu mera "SBK". Tack till alla delegaterna på KF som röstade emot, dvs alla utom de 48 förmodligen SBK delegater, som fick se chansen att "ta över SKK" totalt grusas. Jag bockar och tackar för att sans och vett fanns i salongen, så att man röstade på C-G Stafberg som 1:e vice, han är en riktig hundman och som förstår hunduppfödandets vedermödor, inte på någon från SBK/SCK som inte har ett hum om detta med hunduppfödning i praktiken.

 
Anita

Anita

8 juni 2009 12:32

Ja vad ska man säga...glad är jag i alla fall att det blev som det blev och att kuppen inte lyckades! Håller med Karin och tackar Lisbeth för informationen!

http://www.spireans.se

 
Ingen bild

Rune

8 juni 2009 15:30

Alltid trevligt med rätt man på rätt plats.

Jag undrar om "den ordblinda psykopaten" förstår att en av orsakerna till svalt intresse för MH är just dennes skriverier. Om vederbörande har förstånd nog att inse att normala människor i SKK är positiva till renrasig avel? Om vederbörande förstår att konstiga förklaringar till egna misslyckade kullar bara förstärker misstron? Det är egentligen oviktigt, huvudsaken är att folk i allmänhet förstår vad det handlar om.

 
Marketta

Marketta

9 juni 2009 21:47

Har du varit in och läst vad de så kallade collievännerna skriver. Verkar vara en klubb för inbördes beundran. Tycker dom är för ynkliga.

http://colliekompisarna.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 25 februari 2010 16:24


Nytt collierelaterat på http://ulvus.bloggplatsen.se/

Av Lisbeth - 5 januari 2010 22:12


   ... med underbar collie... Ingledene She Bounds To Love 2 certifikat  11 månader! ...

Av Lisbeth - 4 januari 2010 13:22

.. ang nedanstående inlägg. Collie har tillhört SBK sedan 1942.. Den 28 maj 1967 samlades collieintresserade i Dalsjöfors hemma hos Anna-Lisa och Bertil Risinger för att diskutera bildandet av en collieförening. Närvarande: Brita Rosengren, Arne Jons...

Av Lisbeth - 3 januari 2010 10:12


Ur historikens djup framkommer frågan om collies specialklubbstillhörighet (liksom flera andra SBK-rasers; schäfer, dobermann...) Den har varit på tapeten flera gånger under årens lopp. Bl.a. årsmötet 1980 då frågan lite diffust bordlades och utmy...

Av Lisbeth - 28 december 2009 13:47


     ... och särskilt då jag...   Den här 6-veckors obetalbart söta och vädjande collietösen är uppfödd hos kennel Seabound' s och heter passande nog Seabound' s Love Love Love... Man blir helt förbi av hjärtenupenhet! Och stamtavlan innehåll...

Ovido - Quiz & Flashcards