Direktlänk till inlägg 18 augusti 2009

Vem bär skulden för denna galna collie röra

Av Lisbeth - 18 augusti 2009 09:16

Dags att ta fram paraplyet i dyngregnet...







































ALLTSÅ, så tröttsamt det blir...







Putsa emaljögat och läs innantill, precis vad som står och inget annat!







Jag vet PRECIS vad jag har skrivit och inte och vad som passar sig och är förenligt med pressetiska och lämplighetsregler och annat. Det hjälper föga. Här i hundvärlden råder en säregen ordning, man måste BEVISA sin oskuld intill tredje led... Konspirationsteorierna frodas, ja, rent av metastaserar...







































Jag har INTE skrivit "fula mentaltanters fula hundar som äntligen kan få vinna" eller ord av sådan mening. Om sedan någon KOMMENTERAT - vilket man som bekant får göra å blogg - i den riktningen får vederbörande stå för SIN åsikt, inte jag!



















Här är ordagrant det inlägg som orsakat sådant spektakel - är det någon som ser en enda stavelse om mentaluppfödares fula hundar, etc? Obs citatecken:



















---










20090813 "Lämpligt?"


















"Men det finns annat som är mera tveksamt, ja, direkt olämpligt. Yours Truly påminner sig någon bestämmelse i den myrstack av regler och praxis vad gäller utställningsverksamhet, att det gamla karaktärsprovet ej fick anordnas i anslutning till utställning/lydnadsprov. Detta av lätt insedda skäl - säg den hund som kan göra sig själv rättvisa när plötsligt skott brakar av i omgivningen?!





















Samma sak borde gälla mentalbeskrivning - MH. Där skjuts det också - hela dagen. Ett MH tar en dag att genomföra.





















Enligt uppgift kommer Collieklubben att genomföra utställning på Umeå BK - samtidigt som Umeå BK har MH på samma plats. Det är synnerligen olämpligt att utsätta valpar och juniorer för smällar av hårda skott, det begriper varje någorlunda vettig människa. Och vad säger domaren, som ska döma hundar under sådana omständigheter... Kan detta vara tillåtet? Vad säger SKK? Får utställarna pengarna tillbaka?"



















---



















Det kan man väl helt hovsamt få fråga utan att ömtåade - med släp - ska ropa på stegel och hjul?! På en blogg tippar en av vedersakarna (på bild) en symbolisk(?) kärra skit över min ovärdiga person... Hur pass smakligt och passande är det, så här klubbmedlemmar emellan? Ja, spring ni - jag vet att ni läser den här bloggen! - och skvallra och beklaga er till de högsta hönsen så får vi se hur långt det räcker...
















Den principiellt intressanta LÄMPLIGHETEN av Utställning och MH samtidigt på samma plats - som frågan gällde från början - är av allt att döma redan väckt på centralt håll.




När nu colliefolket (bl.a.) sitter med soppan i knät är det meningslöst att slå vilt omkring sig... Och skjut för all del inte ner några budbärare!




































 
 
Anita

Anita

18 augusti 2009 16:14

Suck säger jag bara! Om det stått nått när man skulle anmäla så skulle man inte gjort det! Många med mig är besviken på arrangörerna och tycker att dom gått bakom ryggen på en. Blir nog första och sista gången Umeå BHK har oss som ställer där, bättre gynna andra klubbar som inte gör sådana saker som MH när man kommer med ungdomar. Vet fler med mig som kommer att bojkotta Umeå BHK efter detta!

http://www.spireans.se

 
Ingen bild

tant Karin

18 augusti 2009 19:18

Svar till Anita... och det gör ni rätt i...att bojkotta, menar jag.
Tänk så trevligt vi hade det på den tiden som utställningen hölls i Bureå! Med 70 - 100 anmälningar och med räkafton och surströmmingsskiva.Och en inofficiell utställning den dag som inte var den officiella.Massor med trevliga människor som minglade och njöt av sällskapet..SÅ kul får man inte ha som utställare,så många utställare är en vagel i ögat på bussdemokraterna...man konkurerar ju i antal anmälda med råge med BRUCKSläger och annat som anses mera viktigt nuförtiden.Trist är det hur som helst och att detta kuppande bara kan fortsätta gör en bara trött... Synd på en fint arrangerat och klassisk utställning som Bureå...Den går väl samma öde till mötes som LA Södras utställning, sådan hålls visst inte heller. I syd styrs ju klubben av marcherande kvinnor med kamouflagebyxor, fleecetröjor och gröna jägarkepsar.OJ vad de trampar på, något så ointressant som en officiell collieshow är INTE av intresse näädåå.Vi drar lite i en kampåtrasa i stället.Hej och hå!
Synd Lisbeth att du inte orkar med dessa akwardianer längre, men du har mina största sympatier.Tack igen för dina intressanta inlägg och vinklingar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 25 februari 2010 16:24


Nytt collierelaterat på http://ulvus.bloggplatsen.se/

Av Lisbeth - 5 januari 2010 22:12


   ... med underbar collie... Ingledene She Bounds To Love 2 certifikat  11 månader! ...

Av Lisbeth - 4 januari 2010 13:22

.. ang nedanstående inlägg. Collie har tillhört SBK sedan 1942.. Den 28 maj 1967 samlades collieintresserade i Dalsjöfors hemma hos Anna-Lisa och Bertil Risinger för att diskutera bildandet av en collieförening. Närvarande: Brita Rosengren, Arne Jons...

Av Lisbeth - 3 januari 2010 10:12


Ur historikens djup framkommer frågan om collies specialklubbstillhörighet (liksom flera andra SBK-rasers; schäfer, dobermann...) Den har varit på tapeten flera gånger under årens lopp. Bl.a. årsmötet 1980 då frågan lite diffust bordlades och utmy...

Av Lisbeth - 28 december 2009 13:47


     ... och särskilt då jag...   Den här 6-veckors obetalbart söta och vädjande collietösen är uppfödd hos kennel Seabound' s och heter passande nog Seabound' s Love Love Love... Man blir helt förbi av hjärtenupenhet! Och stamtavlan innehåll...

Ovido - Quiz & Flashcards