Direktlänk till inlägg 18 augusti 2009

Hej då

Av Lisbeth - 18 augusti 2009 09:26

På förekommen anledning avslutas härmed denna lilla collieblog. Den har varit trevlig för mig, som plitat ner historiskt intressanta uppgifter om den fantastiska och underbara collien och tankar om allt relaterat. Det har varit spännande, ja ett helt äventyr!

Uppenbarligen har den för många även varit praktisk att skylla på vid iråkad oreda. Framför allt slipper man då grubbla över ekonomiska sammanhang, bristande kunskap och förmåga i föreningsarbetet, schabbel i diplomatin, kennelpolitiska förvecklingar och sådana tråkigheter.



Tack alla läsare som varit med på den här resan.

 
 
Ingen bild

tant Karin

18 augusti 2009 09:46

Vad synd att du tröttnade.Som du förstår har en del av oss haft det såhär under LÅÅNGA tider.Det har varit ett rent förföljande av många kända collieuppfödare, som kämpat sig blodiga mot rasklubben, som har tagits över av fanatiker.

Vi många som är MYCKET tacksamma för att du har lagt så mycket tid på en för oss så kär ras.Hoppas verkligen att du kommer att fortsätta, när tiden har läkt alla sår. Akwardinanerna förvinner inte och du är MYCKET välkommen att fortsätta när du vill.Vi kommer att sakna dina "på pricken" analyser och dina välformulerade kommentarer, liksom dina fyndiga benämningar på det ena och det andra. Du är vår hjältinna!Du hjälpte till att visa vilket trassel och vilka "maktmänniskor" som kan husera i en hundförening, när sans och vett flödar över i megalomana föreställningar om egen storhet.Vi saknar dig redan. Vänligaste hälsningar Tant Karin

 
Ingen bild

Ulf

18 augusti 2009 10:21

TACK Lisbeth för Din insats och ansträngning att belysa de märkliga turer som gjorts bara för att man vill ha trevligt med sin hund och inte tvingas in i de fållor som en del fanatiker, akwardianer - vilket bra ord, eftersträvar. Jag hyllar britterna när de (ungefär) sjunger - Rule Brittania rule the wave never shall a britt be slave !

 
Ingen bild

Eva

18 augusti 2009 11:35

Tack för alla fakta du lagt fram som så många av oss haft glädjen att läsa.
Du kommer bli mycket saknad av oss trogna collieälskare.
Tack alla fall för den här tiden som du orkat kämpa för oss.

 
Ingen bild

Berit

18 augusti 2009 11:41

Jag har aldrig skrivit här förr, men är en av de många som har följt denna din utmärkta collieblogg.Du har öppnat ögonen på rätt många av oss och sidan är vida läst.Det vet jag då den diskuteras på olika håll. Tack vare dig har det blivit en ordentlig diskussion om collies, inte bara mantrat "Collies är dåliga mentalt" som torgförs av ett gäng collieägare utan vidgade vyer. Vi har fått se de vackraste och trevligaste bilder som finns på underbara collies,världsvinnare och andra som har glatt många av oss som är allmänt collieintresserade..Man kan även säga att du presenterat colliehistoria som i alla fall jag aldrig hade hört tidigare. Ex vis Trefoil... som heter så och inget annat.. Tack skall du ha, håll gärna igång dina intressanta diskussioner på Ulvusbloggen så att vi även fortsättningsvis kan kan läsa om spännande saker och ting som sker bakom kulisserna. TACK igen!
Hälsningar Berit

 
Ingen bild

Ann-Sofie

18 augusti 2009 15:17

Stor sorg i mitt colliehjärta...

 
Anita

Anita

18 augusti 2009 16:12

Tråkigt Lisbeth att du lägger av men jag förstår dig. När man hela tiden får kämpa i motvind och få stryk för det så orkar man inte till slut. Kommer att sakna bloggen och hoppas du en dag orkar med den igen. Kommer att ha kvar länken så jag kan gå in och läsa här sånt som ibland faller i glömska men man egentligen ska komma ihåg! Önskar dig lycka till framöver och fortsätter läsa Ulvusbloggen :-)

http://www.spireans.se

 
Lisbeth

Lisbeth

18 augusti 2009 16:27

Tack så mycket för alla vänliga ord.

Det var inte fråga om "att orka" eller ej - skriva om den fina collien såg jag som en avkoppling och ett oavlåtligt nöje.

Tyvärr ledde det i slutändan till ett nödvändigt men trist val.

http://ulvus.bloggagratis.se

 
AnnLotta

AnnLotta

18 augusti 2009 17:49

Så GRÄSLIGT tråkigt!
Var ska jag läsa skarpsinniga åsikter och välformulerade sanningar om den underbaraste rasen i världen hädanefter?!
Tack för en både underhållande och lärorik tid. Det är synnerligen beklagansvärt att Du valt att ta beslutet att inte låta oss ta del av Din humor, Din kunnighet och Din vilja att diskutera.
Välkommen tillbaka!

http://www.anlyn.se

 
Ingen bild

Neta

18 augusti 2009 19:35

Först o främst STORT TACK Lisbeth för allt du skrivit o upplyst oss om, oerhört trist att du måste sluta kämpa för Collien- Världens vackraste! Kan bara gissa vilket val du måste gjort. Jag kommer att sakna dina härliga träffande inlägg oerhört.

Sen är det trist att så många tycker att så mycket är fel inom en viss klubb, MEN att så FÅ vågar rakryggade stå upp för sin sak, protestera, ifrågasätta det som händer.
Skulle flera våga o enas skulle det se helt annorlunda ut, gissar jag.

Från en som vågar o står för sina åsikter.
//Neta

 
Ingen bild

Marianne

19 augusti 2009 06:45

Att läsa din kunniga engagerade blogg har varit ett stort nöje för mig sedan den starade. Jag är imponerad av arbetet du lägger ner för att ta fram fakta om collie och jag är imponerad av ditt sätt att uttrycka din kunskap. Du har öppnat ögonen på många människor och fått dem att förstå mer om vad som händer i rasen. Jag känner en sorg över att du lägger ner denna blogg men respekterar givetvis beslutet. Önskar att du ville fortsätta.... Du har gjort en stor insats!

 
Anja

Anja

19 augusti 2009 10:23

Det är mer än sorgligt att du fick ta beslutet att lägga ner colliebloggen.
Kommer naturligtvis även i fortsättningen läsa DIN blogg, för du tar upp saker som berör oss alla.
STORT TACK för ditt sanna engagemang för collien.

http://www.steadwyn.se

 
Ingen bild

Lena

19 augusti 2009 11:17

Tack kära Lisbeth, du har verkligen gett några av oss råg i ryggen att stå upp,ifrågasätta vad som sker inom collierasen! Jag önskar av hela mitt hjärta att du kunde fortsätta...

 
Ingen bild

Eva Engvall

19 augusti 2009 14:53

Jag förstår att du tröttnat, men du skall veta att dina intressanta vinklingar och synpunkter har varit spännande läsning.Vi är nog många som kommer att sakna denna din colliesida som har varit informativ och gett oss en hel del aha upplevelser.

 
Ingen bild

Annica

20 augusti 2009 00:21

Som alla ni andra kommer jag att sakna denna blogg.
Tack Lisbeth.
Annica.

 
Ingen bild

Pia

20 augusti 2009 22:50

Jag kan bara hålla med ALLA ovanstående inlägg ( kommentarer )
Det har varit JÄTTE trevligt och MKT intressant att få följa dig i din Blogg om collierasen. Kommer att sakna den.
Jag hoppas att du en dag börjar skriva i den igen. Givetvis läser jag Ulvus blogg;)
Varma kramar Pia

 
Ingen bild

Lisbeth

28 augusti 2009 10:31

Det är nu mer än en vecka sedan colliebloggen avslutas, och fortfarande är det 70-130 besökare som tittar in varje dag!

Man blir lite rörd...

Kram på er alla!

 
Anita

Anita

28 augusti 2009 17:00

Hej Lisbeth! ja man är in varje dag ifall det skulle vara nått skrivet. Det händer alltid en massa i hundvärlden och man vet ju aldrig! Saknar verkligen sidan här att läsa!
Ha en skön höst.

kram

http://www.spireans.se

 
AnnLotta

AnnLotta

30 augusti 2009 12:03

Ja, jag säger som Anita: Kanske, kanske har vi tur och det blir några rader här igen! Saknar Dig väldigt mycket!
En ljuvlig höst tillönskas Dig och de Dina!

http://www.anlyn.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 25 februari 2010 16:24


Nytt collierelaterat på http://ulvus.bloggplatsen.se/

Av Lisbeth - 5 januari 2010 22:12


   ... med underbar collie... Ingledene She Bounds To Love 2 certifikat  11 månader! ...

Av Lisbeth - 4 januari 2010 13:22

.. ang nedanstående inlägg. Collie har tillhört SBK sedan 1942.. Den 28 maj 1967 samlades collieintresserade i Dalsjöfors hemma hos Anna-Lisa och Bertil Risinger för att diskutera bildandet av en collieförening. Närvarande: Brita Rosengren, Arne Jons...

Av Lisbeth - 3 januari 2010 10:12


Ur historikens djup framkommer frågan om collies specialklubbstillhörighet (liksom flera andra SBK-rasers; schäfer, dobermann...) Den har varit på tapeten flera gånger under årens lopp. Bl.a. årsmötet 1980 då frågan lite diffust bordlades och utmy...

Av Lisbeth - 28 december 2009 13:47


     ... och särskilt då jag...   Den här 6-veckors obetalbart söta och vädjande collietösen är uppfödd hos kennel Seabound' s och heter passande nog Seabound' s Love Love Love... Man blir helt förbi av hjärtenupenhet! Och stamtavlan innehåll...

Ovido - Quiz & Flashcards